Kesäpäivänseisaus 2022 tuo uuden kauden ensimmäisen päivän: NPR


Aurinko nousee petolintujen lentää ohi Frankfurt am Mainissa kesäpäivänseisauksen 2019 aikana, niin sanotun pohjoisen pallonpuoliskon pisimmän päivän aikana.

Michael Probst/AP


Piilota kuvateksti

vaihda kuvateksti

Michael Probst/AP


Aurinko nousee petolintujen lentää ohi Frankfurt am Mainissa kesäpäivänseisauksen 2019 aikana, niin sanotun pohjoisen pallonpuoliskon pisimmän päivän aikana.

Michael Probst/AP

Kesäpäivänseisaus tapahtuu tiistaina pohjoisella pallonpuoliskolla ja se merkitsee vuoden pisintä päivää ja uuden vuodenajan ensimmäistä päivää.

Tapahtuma alkaa virallisesti kello 5.13 Yhdysvaltain itärannikolla National Weather Servicen mukaan.

Päivänseisaus tapahtuu, kun “maa saavuttaa kiertoradansa pisteeseen, jossa pohjoisnapa on suurimmassa kallistuksessaan [about 23.5 degrees] kohti aurinkoa, mistä on seurauksena kalenterivuoden pisin päivä ja lyhin yö, virasto sanoi.

Päivänseisauksen aikana aurinko on korkeimmillaan – Syövän tropiikin yläpuolella – ja siellä on eniten päivänvalotunteja ja vähiten pimeitä tunteja mihinkään vuoden päivään.

Päivänseisaukset ovat joka kesä ja joulukuu, samaan aikaan maailmanlaajuisesti ja merkitsevät vuoden pisimpiä ja lyhimpiä päiviä.

Vaikka tiistai on vuoden pisin päivä pohjoisella pallonpuoliskolla, se on vuoden lyhin päivä eteläisellä pallonpuoliskolla. Ja vaikka kesä alkaa virallisesti pohjoisella pallonpuoliskolla, talvi alkaa päiväntasaajan eteläpuolisissa maissa, kuten Australiassa ja Brasiliassa.

Eri puolilla maailmaa kesäpäivänseisaus alkaa:

  • 2:13 Los Angeles
  • 3:13 Denver
  • 4:13 New Orleans
  • 10:13 Lontoo
  • 11.13 Kairossa
  • 12:13 Jerusalem
  • 13:13 Dubai
  • 17.13 Manilassa, Filippiineillä
  • 18.13 Tokio

Leave a Comment